luni, 21 noiembrie 2011

Si pentru ca totul are un inceput,

Iata inceputul.

A fost odata un pic de praf de luna. Praf din ala magic, alb scanteiecios. Si praful ala de luna era atat de aromat, si plin de toate sevele, un praf puternic si viguros, incat plutea unde vroia el, prin tot neantul care nu era nimic decat un conglomerat de poate.

Si tot plutind el asa viguros, s-a gandit sa se opreasca pe o stanca mai rotunjoara, asa. Sa se opreasca si sa se uite incoace si incolo, ca sa se hotarasca in ce parte ar vrea vigoarea lui sa pluteasca.

Si tocmai cand statea el acolo, sprijinit romantic pe o particula, iata ca se intampla ceva nemaipomenit, o mirare cum nu i s-a mai intamplat in toata existenta lui. Este lovit, cu violenta si intr-un mod total neasteptat, de cea mai minunata si mai atragatoare si mai divina picatura de apa. Apa? Si intrucat, nici ea nic el, nu erau de felul lor foarte fermi in esenta si in continut, in urma ciudatului acident, s-a petrecut o fuziune. O amestecare a tuturor particulelor distincte dintre ei doi.

Asa ca brusc, esenta lui se trezi brusc inconjurata, imbratisata, mangaiata de esenta ei, si invers. Si a fost o uniune atat de miraculoasa, si forta de atractie dintre cei doi a fost atat de puternica incat nu a luat mult timp pana cand esentele lor au fuzionat formand un singur eu. Un eu interesant.

Un eu usor nevrotic, nesigur pe el insusi, un eu diform si foarte confuz. Nu stia ce era, si ce urma sa fie. Aproape ca intrase in panica, pana cand, intre un ropot de frica si altul, a constatat ca era unicul de felul lui intr-o lume de prafi si ape. Cand a descoperit asta, a fost incantat. Si s-a calmat, s-a linistit, a si ras un pic in sinea lui, si a decis sa faca si el tot ce vrea. Pentru ca la urma urmei, avea in sine esentele cele tare de care am vorbit mai sus.

Si asa a aparut dragilor, viata pe pamant.

Nota: Desi povestea este prea artistica sa para un extras stiintific, va asigur, dragi cititori, ca lucrurile s-au petrecut intocmai, si ca tocmai ati citit adevarul gol golut al genezei asa cum trebuie ea inteleasa de noi toti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu